Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle doplňuje s česnekem, koriandrem, zázvorem a chilli. Doporučujeme před použitím sušená stébla citronové trávy namočit na krátkou chvíli do horké vody.
Kromě přípravy jídel se citronová tráva používá k přípravě lahodného a osvěžujícího čaje.
Chuť a vůně
jemná citrusová
Druh kuchyně, ve které se citronová tráva s oblibou používá
Na co se citronová tráva většinou používá
Kde se pěstuje
Asie, Afrika, Amerika, Austrálie
Na co se používá
Příprava bylinkového čaje, samostatně i do směsí. V asijské kuchyni do vývarů, omáček, rýžových a vegetariánských pokrmů, kari, k vepřovému i kuřecímu masu, rybám a mořským plodům.
Příprava
Nálev: Bylinku zalijte vroucí vodou v poměru 1-2 čajové lžičky na 250 ml, v zakryté nádobě ponechte 10 minut louhovat, poté přeceďte.
Pije se 1-2x denně.
Země původu
Thajsko, Indonésie, Indie
Citronová tráva je dostupná v těchto variantách