Směs vybraných ceylonských čajů červenohnědého nálevu s příjemnou plnou a mírně svíravou chutí.
Obsah kofeinu: vysoký
Chuť a vůně
Plná chuť s dřevitými tóny, mírně svíravá.
Zajímavost
Skot James Taylor založil v roce 1867 čajovou plantáž na ostrově Cejlon a položil tím základ pro letitou historii pěstování ceylonského čaje.
Doporučené dávkování
Na jeden šálek doporučujeme 2 g čaje Ceylonu. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 25 šálků.
Příprava
Na šálek dejte 1 čajovou lžičku tohoto ceylonského čaje. Zalijte vroucí vodou a ponechte 3-5 minut louhovat. Poté přeceďte.
Tento čaj je určený k jednomu nálevu.
Můžete ho dochutit citronem, medem, cukrem i mlékem dle chuti.
Dá se využít i jako základ pro výrobu osvěžujícího ledového čaje.
Země původu
Srí Lanka