Koření Chilli Jalapeño Chipotle kouřové
Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Chipotle se používají při přípravě barbecue omáček a díky hrubě drcené formě se skvěle hodí k dekoraci grilovaných mas, na pizzu nebo k ochucení těstovin.
Protože tyto chilli Jalapeño papričky mají silnou dužinu, nejsou vhodné pro sušení na vzduchu. Proto se již po staletí suší technikou, kterou vyvinuli staří Aztékové, uzení kouřem z ovocných stromů. Díky tomu získávají jedinečnou ovocnou chuť s výrazným kouřovým aroma.
Chuť a vůně
Středně pálivá a ovocná chuť s výrazným kouřovým aroma.
Kde se pěstuje
Mexiko, Peru, Kolumbie, Texas, Čína
Na co se používá
Na maso, ryby, mořské plody, zeleninové pokrmy, hamburgery, pizzu, sýry, k výrobě tradičních mexických pokrmů, marinád, nejrůznějších omáček, polévek a pomazánek.
Země původu
Mexiko
Etiketa pro kouřové chilli papričky Jalapeño Chipotle
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Chilli jalapeño nabízíme v těchto variantách
Dávkování kouřových chilli papriček Jalapeño Chipotle
Narazili jste v receptu na kouřové chilli papričky Jalapeño Chipotle a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 7 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 9 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste kouřových chilli papriček Jalapeño Chipotle měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se chilli Jalapeño řekne:
latinsky:
|
Capsicum annuum
|
Druh kuchyně, ve které se chilli Jalapeño s oblibou používá
Na co se chilli Jalapeño většinou používá