Kajenský (cayenský) pepř mletý

Kajenský (cayenský) pepř mletý

Balení 30 g 39 Kč koupit Balení 80 g 104 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 130,- / 100 g
 

Koření Kajenský (cayenský) pepř mletý

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do různých omáček, marinád, gulášů. Název vznikl nesprávným překladem z angličtiny, kde "pepper" znamená pepř, ale i papriku, včetně chilli.

Pálivost těchto papriček je 70 - 75 000 SHU.

Chuť a vůně Středně pálivá, lehce kyselá s kouřovým aroma.
Kde se pěstuje Čína, Indie, Afrika, Amerika
Na co se používá Při přípravě pokrmů chilli a karí, k dochucení všech pikantních pokrmů, na steaky, kuře, ryby, guláše, zeleninu, luštěniny, marinády, omáčky, polévky, pomazánky, ale i čokoládové dezerty.
Země původu Čína
Etiketa pro kajenský pepř
Kajenský pepř nabízíme v těchto variantách
 
Jak se kajenský pepř řekne:
jiné názvy: chilli Cayenne
latinsky: Capsicum spp.
slovensky: kajenské korenie
anglicky: Cayenne pepper
německy: Cayennepfeffer
francouzsky: poivre de Cayenne
Druh kuchyně, ve které se kajenský pepř s oblibou používá
 
Na co se kajenský pepř většinou používá