Koření Mangový prášek
Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.
Vyhledat podobný produkt
Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá jako příchuť do marinád, polévek a nápojů nebo jako koření na ryby, kuřecí maso či do indického karí.
Chuť a vůně
Mírně kyselá ovocná chuť a medová vůně.
Kde se pěstuje
Asie, Afrika
Na co se používá
Do různých indických a asijských pokrmů, luštěnin, karí, polévek, na ryby, mořské plody, kuře, zeleninu, výrobu čatní a marinád.
Země původu
Indie
Etiketa pro mangový prášek
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování mangového prášku
Narazili jste v receptu na mangový prášek a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 9 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 12 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste mangového prášku měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se mangový prášek řekne:
jiné názvy:
|
amchur, amchyr
|
latinsky:
|
Magnifera indica
|
Druh kuchyně, ve které se mangový prášek s oblibou používá
Na co se mangový prášek většinou používá