Kari (curry) je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní kari. Tato kari směs indického typu je zjemněná tak, aby byla přijatelná pro strávníky zvyklé na českou kuchyni.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování indického kari
Narazili jste v receptu na indické kari a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 7 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 9 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste indického kari měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa nebo 500 g rýže.