Aroma orientálního koření této směsi, kterému vévodí kardamom a skořice, se příjemně rozvine v horké kávě, kakau nebo čokoládě a dodá jí exotickou chuť i vůní.
Druh kuchyně, ve které Koření do kávy s oblibou používají
Doporučené dávkování
¼ lžičky koření na šálek kávy
Složení
Může obsahovat stopy hořčice, celeru, sezamu, lepeku a mandlí.
Příprava
Smíchejte koření s namletou kávou a nápoj připravte v překapávači, french pressu, džezvě nebo jako klasický český turek. Pokud používáte automatické a pákové kávovary nebo mocca konvičky, nedoporučujeme koření používat, protože ochutí kávovar na dlouhou dobu.
Země původu
Německo
Míša z Království doporučuje
Toto koření nemusíte přidávat jen do kávy, ale vyzkoušejte jej i při přípravě kávových dezertů a sladkého pečiva.