Bazalka BIO

 
Koření Bazalka BIO
Balení 20 g 32 Kč koupit Balení 40 g 64 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 160,- / 100 g Cena: 160,- / 100 g

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení.

Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů zeleninových pokrmů, polévek, bílých nebo rajčatových omáček, špenátu či fazolí. V italské kuchyni má samozřejmě svou významnou roli při přípravě pizzy těstovin. A rozhodně nesmíme zapomenout na zvěřinu, ryby i různé mořské živočichy.

Chuť a vůně Díky obsahu silic má typickou vůni a nasládlou chuť.
Druh kuchyně, ve které se bazalka s oblibou používá
 
Na co se bazalka většinou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Egypt, Evropa
Na co se používá Do rajčatové omáčky nebo pesta na těstoviny, na pizzu, do salátů, dresinků, pomazánek, k dušenému masu, na kuře, ryby.
Recept RAJSKÁ POLÉVKA
2 konzervy drcených rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalky, 1 lžička medu, sůl, pepř, 150 g těstovinové rýže.
Na oleji a másle osmahněte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, 15 minut duste a přilijte vývar. Přisypte bazalku, ochuťte medem, solí a pepřem, promíchejte a vařte dalších 10 minut. Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu zvlášť a přimícháme do polévky.
Země původu Egypt
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Bazalka je dostupná v těchto variantách
 
Míša z Království doporučuje Čerstvou nebo sušenou? Pokud budete bylinku tepelně upravovat (např. omáčky nebo pečení masa), pak můžete použít sušenou. Do salátu ale sáhněte po čerstvé bylince.