Pepř Tellicherry

 
Koření Pepř Tellicherry
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 50 g 70 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání. Díky této delší době dozrávání jsou pepřové bobule větší a získají pestrý soubor chutí. Proto se také tento pepř označuje zkratkou  TGSEB (Tellicherry Garbled Special Extra Bold), což znamená, že se jedná o ručně sbírané nejsilnější a nejkrásnější bobule pepřovníku, které po sklizni procházejí jemným sušením a šetrným zpracováním. Z celkové produkce pepře se pro vysokou náročnost na kvalitu tímto postupem zpracovává jen malé množství.

Pokud budeme porovnávat pepř Tellicherry s klasickým, na první nadechnutí nás překvapí opojná bohatá vůně a vzápětí v jeho jemně ovocné chuti objevíme citrusy, třešně, svěží tóny čajových lístků s nádechem cedru doplněné o stopy jalovce.

Díky této komplexnosti chutí má Tellicherry pepř v kuchyni široké možnosti využití. Můžeme jej použít jako běžný pepř, ale s výrazně silnějším chuťovým zážitkem. Kromě klasického použití k ochucení všech druhů mas, drůbeže, ryb a mořských plodů nebo omáček a dresinků, se jej nebojte použít třeba i do dezertů a ovocných koláčů.

Druh kuchyně, ve které pepř Tellicherry s oblibou používají
 
Na co se pepř Tellicherry většinou používají
 
Kde se pěstuje Rezervace Periyar Wildlife Sanctuary v indickém státě Kerala.
Na co se používá Pepř Tellicherry je vhodný pro všechny druhy masa, do omáček, dresinků. Lze jej použít stejně jako klasický černý pepř.
Zajímavost Pepř Tellicherry je pojmenován po jenom z prvních indických obchodních přístavů, ze kterého se dovážel pepř do Evropy.
Země původu Indie
Míša z Království doporučuje Tellicherry pepř je velmi intenzivní a tak jej používejte střídměji, než klasický pepř. Doporučuji jej namlít těsně před použitím, protože rychle ztrácí aroma.