Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu. Patří i k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Tvoří součást mnoha směsí koření, např.Garam Masála, Koření pěti vůní a kari.
Chuť a vůně
Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Druh kuchyně, ve které se hřebíček s oblibou používá
Na co se hřebíček většinou používá
Kde se pěstuje
Moluky, Indie, Srí Lanka, Madagaskar, Reunion
Na co se používá
Na kořenění sladkých pokrmů, cukroví a pečiva. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, marinády, šunku, rýži. Patří do mnoha směsí orientální kuchyně.
Země původu
Madagaskar, Brazílie, Komory, Indonézie, Zanzibar
Hřebíček nabízíme v těchto variantách