Jalovec červený celý

 
Koření Jalovec červený celý
Balení 30 g 33 Kč koupit Balení 60 g 66 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Jednotková cena: 110,- / 100 g Cena: 110,- / 100 g

Plody červeného jalovce jsou na rozdíl u nás běžného černého jalovce obecného měkčí a mají mírně nasládlou, ale ostrou chuť. Červený jalovec se používá především při přípravě zvěřiny jako je kančí, srnčí maso nebo pernaté zvěře. Rovněž se ale velmi dobře hodí i pro vepřové, hovězí nebo třeba husu. Chuť jalovce také příjemně doplňuje jablka a kyselé zelí.

Z koření se výborně kombinuje s bobkovým listem, českým kmínem, tymiánem nebo saturejkou. Červený i černý jalovec je rovněž základní ingrediencí do ginu.

Druh kuchyně, ve které se jalovec s oblibou používá
 
Na co se jalovec většinou používá
 
Kde se pěstuje Řecko, Portugalsko, Španělsko, Maroko a na Balkáně.
Země původu Makedonie
Jalovec nabízíme v těchto variantách