Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné omelety a zapečené brambory.
Chuť a vůně
Kořenitá s příchutí česneku.
Druh kuchyně, ve které se medvědí česnek s oblibou používá
Na co se medvědí česnek většinou používá
Kde se pěstuje
Evropa, Rusko
Na co se používá
Do smetanových polévek a omáček, bramborových pokrmů, omelet, pomazánek, dresinků, k dochucení masa i slaného pečiva.
Recept
Medvědí těstíčko
Připravte podobné těsto jako na palačinky, tedy vejce, mouku, pivo místo mléka a lžičku kypřícího prášku, osolte, opepřete. Přidejte sušený medvědí česnek a oblíbenou zeleninu – např. cuketu obalujte a osmahněte. Pokud máte čerstvou pažitku, ozdobte a podávejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Země původu
Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Albánie, Chorvatsko