Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují malá černá semena nepravidelného tvaru. Kuličky guinejského pepře, kterému se též říká rajská zrna, mají peprnou chuť s jemnými tóny citrusů. Na rozdíl od klasického černého pepře je guinejský méně dráždivý pro zažívání. Nejčastěji se používá k okořenění pečeného hovězího a jehněčího masa, ryb a zeleniny, hodí se k ochucování pokrmů podobně jako kardamom. Kromě vaření a pečení guinejský pepř zajímavě ochutí studené nápoje jako je pivo a gin nebo se přidává do horkého čaje, kávy či svařeného vína.
Chuť a vůně
Štiplavá chuť, jemnější než u černého pepře, s nádechem citrusů.
Druh kuchyně, ve které se guinejský pepř s oblibou používá
Na co se guinejský pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Afrika, Madagaskar
Na co se používá
Na pečená masa, ryby a mořské plody, zeleninové a luštěninové pokrmy, polévky, omáčky, dresinky a marinády. Také do pečiva, a k dochucení nápojů: čaje, kávy, svařeného vína, piva a ginu.
Země původu
Madagaskar