Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického pepře nemá takovou ostrost. Naopak vyniká osobitou aromatickou vůni a jemnou chutí. Užívá se zejména v čínské, indické a japonské kuchyni všude tam, kde klasický pepř. Je také součástí tradiční čínské směsi Koření pěti vůní.
Chuť a vůně
Palčivá pepřová chuť, ale ne tak ostrá, jako u černého pepře, výrazná zemitá a citrusová vůně.
Druh kuchyně, ve které se sečuánský pepř s oblibou používá
Na co se sečuánský pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Asie
Na co se používá
Na dušená masa, steaky, pečenou kachnu, kuře, ryby a mořské plody, do polévek, bramborových, zeleninových a houbových pokrmů, rýže, luštěnin, tofu a při tepelné úpravě ovoce.
Země původu
Čína
Sečuánský pepř nabízíme v těchto variantách