Sada koření indické kuchyně

 
Sada koření indické kuchyně
Sada koření indické kuchyně
Sada koření indické kuchyně
 

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Se sadou koření Indická kuchyně snadno na talíři vykouzlíte chutě a vůně této tajemné země. Kazeta s kořením obsahuje jak tradiční kořenicí směsi nazývané masály, které jsou základem indické kuchyně, tak i další oblíbená exotická koření. Tato sada najde použití při přípravě tradičních indických jídel kari, ale ocení ji i milovníci ostřejších pokrmů v běžné kuchyni či na grilování.

Obsah sady koření indické kuchyně


GARAM MASALA

Pikantní směs koření, která je základní ingrediencí indické kuchyně
Indie je velká země, a proto se v různých regionech lze setkat s odlišnostmi v receptuře na tuto směs. Společný je základ , který tvoří pět druhů koření – římský kmín, koriandr, kardamom, černý pepř a bobkový list. Proto se směs nazývá Kořením pěti druhů, bývá však doplněna až desítkami dalších přísad. Podle ajurvédy, tradiční indické medicíny, je to právě garam masala, která jídlu dodává všechny nezbytné chutě pro vyváženou a zdravou stravu.

Složení: bobkový list, fenykl, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr, kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšek, pepř černý, pískavice, římský kmín, skořice. Obsah 30 g.


KARI

Směs k dochucení omáček, polévek, mletého masa nebo drůbeže
Slovem karí se v Indii označují jídla připomínající ragú, tedy pokrájené kousky masa, ryb nebo zeleniny v husté omáčce. Základem omáčky je směs koření, které se v Evropě označuje nepřesně jako kari. Kari směsí je mnoho druhů a bývá zvykem, že si v každé rodině míchají svou vlastní. Tato směs připomíná spíše variantu ze severu Indie, přijatelnou i pro Evropany. O to více však dává vyniknout všem jemným chutím, které jsou vlastní exotické kuchyni.

Složení: koriandr, kurkuma, kmín, pepř bílý a černý, zázvor, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, muškátový květ, kyselina citronová. Obsah 30 g.


TANDOORI MASALA

Mírně ostrá, typicky indická směs vhodná na pečení a grilování masa
Oblíbeným receptem s tímto kořením je kuře tandoori. Použití této směsi však není omezeno pouze na pečení a grilování, její barevnost a vůně otevírají možnosti i pro další uplatnění v kuchyni. Přidává se i do zeleninových pokrmů a z bílého jogurtu učiní vynikající pochoutku. Nejvíce ale vynikne jako přísada pro přípravu marinády, tedy pro grilování a pečení.

Složení: bobkový list, cibule, citronová kůra, celer, červená řepa, česnek, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr, kyselina citronová, muškátový oříšek, paprika červená sladká, pepř černý, pískavice, riboflavin (barvivo), římský kmín, skořice, sůl, zázvor. Obsah 30 g.


KORIANDR

Koření pro přípravu masa, ryb, omáček, polévek, salátů či pečiva
Na světě snad není kuchyně, kde by koriandr neměl využití. V indické kuchyni je nezbytnou složkou všech kořenících směsí, které se používají pro přípravu kari pokrmů. Koriandr působí pozitivně na lidský organismus. Již jen malá špetka koření přidaná k tučnému masu strávníkovi ulehčí. Napomáhá trávení a tím podporuje i chuť k jídlu. A nejen k jídlu. Koriandr je totiž přírodním afrodiziakem. Při vaření se přidává až na závěr, aby nedošlo ke znehodnocení účinných látek tepelným zpracováním. 

Složení: koriandr. Obsah 25 g.


SAMBAL

Pikantní směs koření vhodná na grilování, pečení, do omáček i na zeleninu
Sambal je velmi ostrá směs koření s původem na Srí Lance, která je vyhlášená charakteristickými ostrými pokrmy. V kuchyni je se sambalem třeba zacházet velmi opatrně pro jeho palčivost. Koření se nejčastěji používá jako základ pro výrobu pikantní omáčky sambal oelek, ale lze ho použít také jako stolní koření k okamžitému dochucení pokrmu. Výborně poslouží i jako přísada do marinád na grilování masa, ryb, zeleniny nebo ovoce.

Složení: cibule, chilli, paprika, česnek, kurkuma, bobkový list, pískavice. Obsah 30 g.

Druh kuchyně, ve které se Sada koření indické kuchyně s oblibou používá
 
Země původu Česká republika