Grog vymyslel anglický admirál Edward Vernon, který začal námořníkům ředit rum vodou, aby ušetřil náklady. Aby se posádka nebouřila, povolil do nápoje přidávat cukr a limetku. My si grog ještě vylepšíme přidáním exotického koření, které velmi dobře ladí s chutí horkého rumu.
Obsah sady:
Hřebíček
Toto sušené poupě z tropického stromu hřebíčkovce kořenného má silnou aromatickou vůni a chuť, která se velmi dobře rozvine v horkých nápojích. Do šálku přidejte 2 - 3 hřebíčky.
Koriandr
Kuličky koriandru mají příjemnou kořennou chuť a vůni, která je lehce nahořklá a výrazná, připomínající bílou část slupky pomerančů. Do nápoje přidejte 5 - 6 kuliček.
Skořicový květ
Skořicové květy jsou ve skutečnosti nezralé plody skořicovníku. Mají jemnou a lehkou skořicovou chuť, které je na rozdíl od klasické skořice sladší, trochu peprnná, s lehce pižmovými tóny. Do grogu přidejte 3 - 4 květy.
Návod na přípravu grogu admirála Vernona
Do vody přidejte cukr a koření. Přiveďte k varu a míchejte dokud se cukr úplně nerozpustí. Do žáruvzdorného hrnku přidejte rum a limetkovou šťávu. Přes sítko zalijte horkou vodou s cukrem a kořením.