Kari Goa

 
Koření Kari Goa
Balení 40 g 44 Kč koupit Balení 80 g 88 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 110,- / 100 g Cena: 110,- / 100 g

Tato směs koření Kari Goa se skládá z celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí.

Při správné přípravě karí se celé koření nejprve na sucho opraží na pánvi. Díky opražení se koření stane křupavější a lépe se drtí, ale především se v něm uvolní aroma, které se ve směsi vzájemně propojí s ostatním kořením a vytvoří tak novou kombinaci chutí. Po opražení koření nechte schladnout a po té jej těsně před použitím podrťe ve hmoždíři nebo namelte v mlýnku na koření.

Druh kuchyně, ve které se kari s oblibou používá
 
Na co se kari většinou používá
 
Doporučené dávkování 2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa nebo 500 g rýže
Recept Jednoduché indické karí
Ingredience: 2 kuřecí prsa, 3 větší cibule, 2 rajčata, 2 polévkové lžíce koření Goa, slunečnicový nebo kokosový olej.
Příprava: Nadrobno nakrájenou cibuli dáme do hluboké pánve nebo hrnce s rozehřátým olejem a dusíme 10 minut pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na druhé pánvi orestujeme do měkka. Po deseti minutách přidáme k cibuli na měsíčky pokrájená rajčata a společně dusíme dalších 10 minut. Na závěr k dušené zelenině přidáme orestované kuřecí nudličky a opražené podrcené koření karí Goa. Dobře promícháme a ještě pár minut dusíme.
Země původu Německo