29. října 2019
Letošní podzim byl nezvykle dlouho teplý a kdo by čekal na konci října takové krásné slunečné počasí. I když u nás v Království jsme spíše příznivci tepla, stejně se už od léta těšíme, až přijdou první chladné dny a my si konečně můžeme udělat pořádný svařák. Pokračovat
|
8. října 2019
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat?
Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín. Pokračovat
|
5. října 2019
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší doby. Nejprve si s paní Jiřinou Bohdalovou povídali o tom, že namíchat si svojí vlastní směs koření nemusí být až tak těžké a stačí nám k tomu náš nos a jazyk. Pokračovat
|
28. září 2019
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se vždy mohou hodit. Sepsali jsme proto malý česko-anglický slovníček názvů koření, který vám může pomoci se snadněji domluvit při identifikování tajemných chutí, které najdete na exotickém talíři. Pokračovat
|
28. září 2019
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidových a regionálních názvů. V následujícím přehledu naleznete všechny ty, na které jsme za dlouhá léta práce s kořením narazili. Pokračovat
|
28. září 2019
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině. Pokud milujete Francii nebo se s francouzskými texty setkáváte z jiných důvodů, snad se vám bude hodit náš malý česko-francouzský slovníček názvů koření. Pokračovat
|
28. září 2019
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá. Ale ne, že tam budete jezdit koření nakupovat! :-) Pokračovat
|
28. září 2019
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsme pro vás přehled latinských názvů všech koření, které prodáváme. Pokračovat
|
29. srpna 2019
Jestli jste smutní, že se pomalu letní dny krátí a slunečních paprsků bude čím dál méně, tak si přijďte pro lahvinku burčáku, který k nám právě dorazil z Moravy. V hroznech moravského muškátu, ze kterého je vyroben, je totiž ukryto tolik sluníčka, že vás to rozzáří až do Mikuláše. Pokračovat
|
16. srpna 2019
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni. Pokračovat
|
23. července 2019
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma.
Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte. Pokračovat
|
12. července 2019
Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou. Pokračovat
|
7. července 2019
Adžika, je koření, které je velmi oblíbené v gruzínské kuchyni. Dokonale se hodí hlavně k masu jako je třeba pečené jehněčí nebo grilovaná drůbež. Ale i vegetariáni si přijdou na své. Pokračovat
|
26. června 2019
S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře.
Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat. Pokračovat
|
5. června 2019
Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát. Pokračovat
|
27. března 2019
V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.
|
16. února 2019
Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu názvu u produktu Čertovo lejno.
Koření asafoetida, kterému se lidově říká Čertovo lejno, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny ferula asafoetiada, která má velice příjemnou vůni a chuť podobnou cibuli a časneku. Pokračovat
|
1. února 2019
Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě "Suchej únor", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám pomůžou tento strastiplný měsíc přečkat. Pokračovat
|
4. ledna 2019
Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou?
Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé. Pokračovat
|
31. prosince 2018
Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a aby vám každý ten den dalších tisíc nových chutí přinesl 😜. Pokračovat
|