Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

 
 Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni. Dále jsme představili exotické koření s názvem asafoetida, kterému se česky říká poněkud jadrně "čertovo lejno" a poradili jsme, jak s ním v kuchyni pracovat. Pro mnoho posluchačů byla určitě zajímavá a důležitá informace, že větším množstvím muškátového oříšku se může člověk přiotrávit nebo si dokonce způsobit smrt. 

Především jsme ale odpovídali na otázky posluchačů, kterých se tentokrát sešla opravdu celá řada a tak se bohužel na všechny dotazy nedostalo. V pořadu se například dozvíte, že český kmín je nejlepší na světě a jak vám pomůže při skladování brambor nebo že existuje více druhů skořice a jaký je mezi nimi rozdíl. Odpovíme i na často kladenou otázku, proč je vanilkový lusk tak drahý. 

Pořad si můžete poslechnout v archivu Českého rozhlasu.