Pu-Erh je tradiční čínský čaj, pěstuje se v provincii Yunnan, která je známá svým specifickým klimatem a průměrnou nadmořskou výškou 1980 metrů. Dříve se sklizené lístky z plantáží nosily na zpracování do okresního města Pchu-er, odtud pramení název čaje. Zpracovává se speciální metodou dodatečné fermentace.
Tento čaj má nálev temné barvy a je hojně vyhledávaný nejen pro svoji specifickou zemitou chuť a výraznou, silnou vůni.
Obsah kofeinu: střední
Kde se pěstuje
Zemitá chuť a výrazná, silná vůně.
Doporučené dávkování
Na jeden šálek doporučujeme 2 g čaje Pu-Erh. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 25 šálků.
Příprava
Na šálek dejte jednu čajovou lžičku čaje. Zalijte vroucí vodou a ponechte 3-5 minut louhovat. Poté přeceďte.
Z tohoto čaje můžete připravit až tři nálevy.
Je možné ho dochutit mlékem.
Země původu
Čína
Pu-erh nabízíme v těchto variantách