Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou. Aby paprika neztratila svou barvu, přidává se před sterilizací olej. Tato červená sladká paprika se hodí jak do teplé, tak i studené kuchyně. Paprika má vysoký obsah vitamínu C a provitamínu A (beta karoten). Zvláštní vlastností papriky je, že po požití člověka příjemně zahřeje. Pálivost papriky je dána množstvím alkaloidu kapsaicinu, který je v mleté paprice obsažený. Sladká paprika má kapsaicinu méně, pálivá více.
Chuť a vůně
Nasládlá, příjemná papriková chuť i vůně.
Druh kuchyně, ve které se sladká paprika s oblibou používá
Na co se sladká paprika většinou používá
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Španělsko
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Sladká paprika je dostupná v těchto variantách