Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou, oregánem a případně majoránkou a vzniklou směsí posypte pizzu s rajčaty a sýrem.
Z tymiánu připravíte také dobrý bylinkový čaj.
Chuť a vůně
Nahořklá chuť s podtóny hřebíčku a kafru.
Druh kuchyně, ve které se tymián s oblibou používá
Na co se tymián většinou používá
Kde se pěstuje
Středomoří, Evropa
Na co se používá
Do polévek, omáček, nádivek, paštik, dresinků, marinád, sýrů, bylinkových másel, při dušení i pečení masa, na ryby, pizzu, těstoviny, při přípravě zeleninových a luštěninových pokrmů.
Země původu
Německo, Egypt, Maroko
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Tymián nabízíme v těchto variantách