Koření Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Balení 30 g 33 Kč koupit Balení 80 g 88 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 110,- / 100 g
 

Koření Skořice indonéská celá

Tato skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její kůra tvrdá a chuť ostřejší až štiplavá.

Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem, můžete také ochutit skořicí: kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. 

Chuť a vůně ostřejší, štiplavější chuť i vůně
Kde se pěstuje Indonésie, Čína, Thajsko
Na co se používá Do masitých pokrmů indické a asijské kuchyně, při přípravě svařeného vína, punče, kompotů a dezertů.
Země původu Indonésie
Etiketa pro celou indonéskou skořici
Jak se skořice řekne:
jiné názvy: cinamom
latinsky: Cinnamomum cassia
slovensky: škorica
anglicky: cinnamom
německy: Zimt
francouzsky: cannelle
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá