Koření na svařené víno
Směs drceného koření pro snadnou přípravu tradičního svařeného vína tak, jak se s oblibou připravuje na jihu Moravy. Tedy se špetkou meduňky a lipového listu.
Doporučené dávkování
2 čajové lžičky koření na 1 l vína
Složení koření na svařené víno
Příprava
Na litr vína přidáme 2 lžičky koření a víno zahřejeme na 80 - 90°C. Pokud ve víně chceme zachovat alkohol, nemělo by se vařit :-). Horký nápoj scedíme a dle chuti osladíme. Víno můžeme použít jak tradičně červené, tak i sladší bílé nebo ovocné.
Země původu
Česká republika
Etiketa pro koření na svařené víno
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Koření na svařené víno nabízíme v těchto variantách
Dávkování koření na svařené víno
Narazili jste v receptu na koření na svařené víno a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 2 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 5 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 6 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste koření na svařené víno měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 2 čajové lžičky koření na 1 l vína.
Jak se koření na svařené víno řekne:
jiné názvy:
|
svařák, horké víno
|
slovensky:
|
varené víno
|
anglicky:
|
mulled wine
|
německy:
|
glühwein
|