Oolong

Oolong

Čaje oolong jsou polooxidované čajové lístky, které jsou svými vlastnostmi na půl cesty mezi zelenými a černými čaji. Jejich zpracování představuje skutečné čajové mistrovství zahrnující několik kroků od krátké oxidace, přes chlazení až po válcování a drcení zavadlých čajových lístků. Vzhled čajů oolong, jejich tvar a chuť, se můžou velmi lišit v závislosti na způsobu zpracování a na oblasti kde se pěstují. Tak jako téměř vše okolo čaje i oolongy mají několik příběhů o svém vzniku. Podle jednoho pěstitel čaje jménem Wu Liang (později zkomoleno na Wolong) náhodou našel způsob výroby oolongu, když po celodenním sběru čaje zjistil, že mu začaly již čajové lístky oxidovat a on tak objevil výjimečnou chuť tohoto postupu zpracování čaje. Čaje oolong se obvykle zalévají převařenou vodou o teplotě 90°C. Většinou se z jedné dávky připravuje několik nálevů, kdy za nejlepší se považuje třetí a čtvrtý.

 
Více

Vyberte si z naší nabídky oolong čajů