30. května 2023
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel. Pokračovat
|
27. května 2023
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení. Pokračovat
|
22. května 2023
Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamomem, které se stanou excelentní ozdobou vašeho stolu. Pokračovat
|
16. května 2023
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku. Pokračovat
|
10. května 2023
V úterý 9. května 2023 odvysílala redakce Černých ovcí na České televizi reportáž o testování vanilkových cukrů známého časopisu dTest. Redakce dTestu si nechala v laboratořích otestovat jak klasické vanilkové cukry, tak i cukry vanilinové, které zakoupili v českých supermarketech. Pokračovat
|
24. dubna 2023
Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“. Pokračovat
|
8. dubna 2023
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení. Pokračovat
|
3. dubna 2023
Vylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl. Pokračovat
|
25. března 2023
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa. Pokračovat
|
8. března 2023
Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků. Pokračovat
|
7. února 2023
Možná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu. Pokračovat
|
8. prosince 2022
Sečuánský pepř se používá především v čínské, indické a japonské kuchyni. Pokračovat
|
18. listopadu 2022
Tonka. Cukroví dodá silnou aromatickou chuť vanilky, mandlí a skořice. Při pečení můžete tonku jednoduše použít místo vanilky. Pokračovat
|
8. října 2022
Právě k nám přišla spousta nových krásných mlýnků na koření a džezvy na kávu. Tak se u nás zastavte, než zase zmizí! Pokračovat
|
1. září 2022
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct. Pokračovat
|
9. srpna 2022
Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou barevnou paletu Caprese salátu, bývá ozdobou nejedné zahradní párty. Pokračovat
|
27. června 2022
Byli jsme osloveni nedalekou Základní školou Táborská v Praze 4, zdali bychom pro žáky a žákyně 6. B připravili přednášku o koření pro projektový den Poznáváme všemi smysly.
Náš kolega Kamil se přednášky s nadšením ujal a pro děti připravil pracovní listy a zkumavky s různým kořením z celého světa. Pokračovat
|
27. června 2022
Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření. Tím ale naše kreativita při ochucování zeleninových salátů rozhodně nemusí končit. Pokračovat
|
29. dubna 2022
Římský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření, které se exportovalo do Nového světa. Díky tomu se stala kombinace římského kmínu a chilli základem mexické kuchyně, kde jej najdeme například v chili con carne nebo enchiladas. Pokračovat
|
25. dubna 2022
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z největších současných talentů závodů ve formulích, to se nestává každý den. Pokračovat
|