Novinky a recepty

Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat
 
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již asi nezjistíme, zato však víme, že od 15. století je sever Itálie největším producentem rýže v Evropě.Pokračovat
 
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat
 
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování. Zapátráme-li však v historii této uzeniny, dostaneme se bezmála 130 let zpět a zjistíme...Pokračovat
 
Portugalské kuře Piri-Piri

Portugalské kuře Piri-Piri

Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik.Pokračovat
 
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století.Pokračovat
 
Kuřecí Garam Masála

Kuřecí Garam Masála

Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na sever Indie. V hindštině Garam Masála totiž znamená "horká směs".Pokračovat
 
Čajové novinky

Čajové novinky

Ať už jste příznivci akce suchej únor nebo prostě jen máte rádi čaj, připravili jsme pro vás na letošní jaro spoustu čajových novinek, ve kterých si určitě každý čajomilec najde ten svůj šálek.Pokračovat
 
Láska je jako koření

Láska je jako koření

Láska je jako koření ❤️. Někdy sladká, někdy slaná, jindy pikantní a občas hořká. Užívejte si všechny chutě života s Valentýnem i bez 🥰.
 
Velké čtení o koření

Velké čtení o koření

Tak už zase rozdáváme chytrý rady o koření 🙈. Tentokrát si můžete v časopisu Květy přečíst velký článek o koření proti nemocem, na co se hodí a co léčí. Zároveň radíme jaké koření je nejlepší pro zimní období a které nás příjemně zahřeje 🤗. Časopis vychází dnes 16. ledna 2020.Pokračovat
 
Vánoční otevírací doba 2019

Vánoční otevírací doba 2019

Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu u nás v obchodě. Kromě běžné otevírací doby, bude otevřeno ještě v následující dny...Pokračovat
 
Vánoční degustace 2019

Vánoční degustace 2019

Srdečně vás zveme v sobotu 7. prosince 2019 v 18 hodin na vánoční degustaci vín, která tradičně proběhne v našem obchodě. Již 6. setkání pod taktovkou zkušeného sommeliera pana Petra Bejblíka bude tentokrát zaměřené na tzv. naturální vína, která jsou v dnešní době velmi populární a žádaná.Pokračovat
 
Vánoční pečení

Vánoční pečení

Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale např. některé druhy perníčků, pro které zaručeně budete potřebovat naše perníkové koření, je vhodné začít péct tři týdny před Štědrým dnem.Pokračovat
 
Čas na svařené víno

Čas na svařené víno

Letošní podzim byl nezvykle dlouho teplý a kdo by čekal na konci října takové krásné slunečné počasí. I když u nás v Království jsme spíše příznivci tepla, stejně se už od léta těšíme, až přijdou první chladné dny a my si konečně můžeme udělat pořádný svařák.Pokračovat
 
Hobby naší doby o koření

Hobby naší doby o koření

To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší doby. Nejprve si s paní Jiřinou Bohdalovou povídali o tom, že namíchat si svojí vlastní směs koření nemusí být až tak těžké a stačí nám k tomu náš nos a jazyk.Pokračovat
 
Burčák 2019

Burčák 2019

Jestli jste smutní, že se pomalu letní dny krátí a slunečních paprsků bude čím dál méně, tak si přijďte pro lahvinku burčáku, který k nám právě dorazil z Moravy. V hroznech moravského muškátu, ze kterého je vyroben, je totiž ukryto tolik sluníčka, že vás to rozzáří až do Mikuláše.Pokračovat
 
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat
 
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat
 
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře. Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat.Pokračovat
 
Bylinkový den v Zemědělském muzeu

Bylinkový den v Zemědělském muzeu

V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.