Jemné vločky těchto vzácných solných květů, jejichž název Fleur de Sel pochází z francouzštiny, vznikají během horkých a větrnných dnů odpařováním mořské vody na vodní hladině. Vytvořené drobné slané květy, připomínající křehkou vrstvu ledu, se suší pomocí sluníčka pod tabulemi skla. Během tohoto procesu sušení se postupně proměňuje struktura soli v jemné vločky, které se následně ručně sbírají.
Díky své speciální struktuře se sůl Fleur de sel obvykle nepoužívá během vaření, ale její jemnost je přímo předurčena na závěrečné dekorativní posypání pokrmu na prostřeném stole.
Označte si své stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací