Sůl černá

Sůl černá

Balení 30 g 24 Kč koupit Balení 100 g 76 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 80,- / 100 g
 

Sůl černá

Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá, její barva je spíš růžovo-šedá (celé nerozemleté krystaly jsou temně fialové až černé). Své hlavní místo má v indické kuchyni, kde se používá pro dochucení omáček, karí, čatní a polévek. Oblíbená je též u veganů pro svou chuť, která připomíná vařená vajíčka.

Aby se její typická chuť neztratila vařením, neměla by projít tepelnou úpravou. Proto ji užívejte až na hotová jídla nebo ve studené kuchyni.

Chuť a vůně Chuť připomíná vejce, sirný odér.
Na co se používá V indické kuchyni jako přísada do pokrmů karí, čatní, vaječných a zeleninových jídel, omáček, polévek, k ochucení salátových dresinků a tofu.
Země původu Indie
Etiketa pro černou sůl
Jak se černá sůl řekne:
jiné názvy: Kala namak
Druh kuchyně, ve které se černá sůl s oblibou používá
 
Na co se černá sůl většinou používá