Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před oxidaci tuků a jako konzervační látka. Zlepšuje chuť a vůni výrobků a přispívá k zbarvení masa do růžova.
Doporučené dávkování: 20 - 22 gramů dusitanové soli na 1 kg masa, nebo dle receptury. Na výrobu láku pro nakladání masa se použije cca. 100 g na 1 litr vody.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování dusitanové soli s jódem
Narazili jste v receptu na dusitanovou sůl s jódem a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 7 g |
Vrchovatá čajová lžička | 9 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 21 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 27 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste dusitanové soli s jódem měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.