Sůl himalájská hrubá
Velmi cenná krystalická sůl z Himalájí obsahuje důležité minerály významné pro lidský organismus. Růžové zbarvení je způsobeno oxidem železitým. Tato sůl je vhodná pro ochucení teplých i studených pokrmů. Tato hrubá himalájská sůl se hodí do mlýnků na koření/sůl s keramickým mlecím mechanismem.
Na co se používá
Používat ji lze všude, kde je potřeba pokrm osolit, výborná je také při přípravě dezertů se slaným karamelem nebo čokoládou.
Země původu
Pákistán
Etiketa pro hrubou himalájskou sůl
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Sůl himalájská je dostupná v těchto variantách
Dávkování hrubé himalájské soli
Narazili jste v receptu na hrubou himalájskou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 6 g |
Vrchovatá čajová lžička | 8 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 18 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 24 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste hrubé himalájské soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se sůl himalájská řekne:
jiné názvy:
|
růžová sůl
|
anglicky:
|
himalayan salt, pink salt
|
německy:
|
Himalaya-Salz
|
francouzsky:
|
sel de l'Himalaya
|