Sůl himalájská jemná růžová
Nerafinovaná sůl z ekologicky čistého prostředí bez umělých přísad, chemického fluoru a jódu. Svou růžovou barvu má tato sůl díky obsahu sloučenin železa.
Na co se používá
Používat ji lze všude, kde je potřeba pokrm osolit, hodí se do dresinků a marinád, výborná je také při přípravě dezertů se slaným karamelem nebo čokoládou.
Země původu
Pákistán
Etiketa pro jemnou růžovou himalájskou sůl
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Sůl himalájská je dostupná v těchto variantách
Dávkování jemné růžové himalájské soli
Narazili jste v receptu na jemnou růžovou himalájskou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 7 g |
Vrchovatá čajová lžička | 9 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 20 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 26 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste jemné růžové himalájské soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se sůl himalájská řekne:
jiné názvy:
|
růžová sůl
|
anglicky:
|
himalayan salt, pink salt
|
německy:
|
Himalaya-Salz
|
francouzsky:
|
sel de l'Himalaya
|