Tuto hrubozrnnou sůl lze použít nejen jako klasickou sůl, ale protože nenasává vlhkost, je naprosto ideální při pečení slaného pečiva. Proto je tato sůl též známá pod názvem pekařská a používá se na posypání preclíků, housek a houstiček, rohlíků, dalamánků a dalších pekařských laskomin. Kromě názvu pekařská sůl nevlhnoucí je také známá pod názvem Bavorská sůl.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování hrubozrnné soli
Narazili jste v receptu na hrubozrnnou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 6 g |
Vrchovatá čajová lžička | 8 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 18 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 23 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste hrubozrnné soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.