I když ibiškové květy jsou známé především pro ochucení ovocných čajů a tropických koktejlů, mají jeho barevně výrazné kvítky své místo i v kuchyni. Jemný solným květům fleur de sel dodává ovocně kyselý nádech, který se skvěle hodí k rybám, zeleninovým salátům nebo třeba do rizota.
Tipy na použití ibiškové soli:
Ryby: Posypte touto solí rybí filé nebo mořské plody, abyste zvýraznili jejich chuť a dodali pokrmu zajímavou dekoraci.
Saláty: Dodejte svým salátům trochou ibiškové soli gurmánský šmrnc a uvidíte, jak se jejich hodnocení promění z „fajn“ na „úžasné“.
Těstoviny a rizoto: Stačí špetka této soli a vaše těstoviny nebo rizoto se promění v luxusní zážitek.
Takže, až budete mít příště chuť na koření, které je trochu slané, trochu kyselé a hodně zábavné, zkuste sáhnout po fleur de sel s ibiškem. Ať už připravujete hostinu pro jednoho nebo chcete ohromit dav, tato sůl vás nezklame.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování
Narazili jste v receptu na Sůl fleur de sel s ibiškem a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 5 g |
Vrchovatá čajová lžička | 6 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 15 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 19 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.