Použitím kouřové soli vykouzlíte jako mávnutím kouzelného proutku domácí udírnu a připravovaným jídlům dodáte aroma uzeného masa. Kouřová sůl se užívá např. do zelňačky, na šunkofleky, francouzské brambory nebo všude tam, kam se přidává uzené či anglická slanina. Přidejte těsně před dokončením pečení.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování kouřové soli
Narazili jste v receptu na kouřovou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 6 g |
Vrchovatá čajová lžička | 8 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 18 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 24 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste kouřové soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1 vrchovatá čajová lžička soli na 1 kg masa.