14. října 2016
K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku. Pokračovat
|
18. září 2016
Klíčem k dosažení dobře vyvážených chutí je koření před přidáním do pokrmu ochutnat. Díky tomu lépe odhadnete množství, které chcete přidat a vyhnete se tak nedochucenému nebo naopak příliš přechucenému jídlu. Ponořte čistou lžičku do koření a ochutnejte, všímejte si jeho intenzity, sladkosti, slanosti nebo horkosti. Pokračovat
|
13. září 2016
Loňský burčák z vinařství Petra Marady z Mikulčic se vyvedl a jak my, tak především vy, naši milí zákazníci, jsme si ho pochvalovali. Proto jsme s neskrývanou netrpělivostí čekali, kdy před obchodem zatroubí burčící dodávka z Moravy a co si na nás pan Marada letos přichystal. Pokračovat
|
1. září 2016
Mlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám připraví podrcení koření v kamenném nebo litinovém hmoždíři. Tato tradiční metoda jemně drtí koření a zajišťuje, že si uchová své esenciální oleje, což má za následek aromatičtější a jemnější chuť. Pokračovat
|
19. srpna 2016
Pokud před použitím celé koření opražíme, uvolníme z něj esenciální oleje, čímž se zintenzivní jeho chuť a vůně. Opražení koření je snadné, stačí zahřát suchou pánev na středně mírném ohni a přidat celé koření. Opékejte jej několik minut, dokud nebude voňavé a trochu tmavší barvy. Pokračovat
|
12. srpna 2016
Profesionálně namíchané směsi koření jsou skvělým způsobem, jak objevovat světovou kuchyni a nové fantastické recepty a pokrmy. Pečlivě vyladěné směsi koření v sobě vzájemně kombinují jednotlivé chutě do harmonického celku, což vám ušetří námahu s měřením jednotlivých složek koření. Pokračovat
|
9. července 2016
Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo hmoždíř a koření namelte nebo podrťte těsně před použitím. Tak si zajistíte maximální účinek koření a uvolnění všech jeho aromatických složek. Pokračovat
|
28. dubna 2016
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
27. dubna 2016
Co budeme potřebovat:
Kurkuma
Garam masala / tandoori masala
Římský kmín
Postup přípravy:
Hrníček červené čočky vaříme doměkka, osolíme, přidáme půl lžičky kurkumy a podle chuti římský kmín a půl lžičky koření masala. “Upastujeme” vidličkou. Ozdobíme drcenou chilli papričkou. Pokračovat
|
15. dubna 2016
Recept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu. Pokračovat
|
29. března 2016
K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku). Pokračovat
|
9. března 2016
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
7. ledna 2016
Co budeme potřebovat:
velká řepa
dvě brambory
mrkev, čtvrt celeru, petržel
červená cibule
dvě rajčata
kysané zelí
koření: pepř, sůl, koriandr celý, koriandr list, nové koření, bobkový list
Postup přípravy:
Zeleninu nakrájíme na kostky, cibulku osmahneme na sádle a přidáme kostky, promícháme a zalejeme Pokračovat
|
31. prosince 2015
Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-). Pokračovat
|
22. prosince 2015
Měli jste úspěšný rok? Tak to se musíte odměnit něčím výjimečným. A pokud holdujete bublinkám, na vašem svátečním stole či silvestrovské oslavě si v takovém případě své místo jistě zaslouží pravý sekt z Champagne či méně proslavený bráška Crémant ze sousedství. Pokračovat
|
30. listopadu 2015
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi.
Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů. Pokračovat
|
28. listopadu 2015
Rádi bychom vás opět srdečně pozvali na ochutnávku vín z Francie, Itálie a Německa, která se bude konat v sobotu 5. prosince 2015 od 18 hodin v našem obchůdku. Ochutnávku povede a zajímavým výkladem doplní pan Petr Bejblík, který dlouhodobě v těchto oblastech vína osobně ochutnává, vybírá a dováží. Pokračovat
|
20. listopadu 2015
Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem nebo novým kořením. Každý ho zná, ale nikdo ho nechce lovit z talíře. Pokračovat
|
18. listopadu 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
6. listopadu 2015
Když víno chválí obchodník, nemusíte mu věřit. Ale když v novinách píší, že letošní ročník bude skvělý, musí to být pravda :-).
Rádi bychom Vás informovali, že přijímáme předobjednávky na Svatomartinské víno, které se začne prodávat tradičně 11. listopadu v 11 hodin a 11 minut. Pokračovat
|