Lososový špíz s Fleur de sel a kardamomem

 
 Lososový špíz s Fleur de sel a kardamomem

Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamomem, které se stanou excelentní ozdobou vašeho stolu.

Kombinace jemné mořské soli Fleur de Sel a aromatického kardamomu vytváří harmonickou směs, která krásně doplňuje přirozenou bohatost lososa. Je to dokonalý pokrm pro každou příležitost, ať už pořádáte grilovací večírek, nebo si prostě jen chcete vychutnat oblíbeného lososa na nový způsob. Rozpalte tedy gril a vychutnejte si vynikající Fleur de Sel s kardamonem na lososových špízech.


Co budeme potřebovat

  • Čerstvé filety z lososa nakrájené na kostičky.
  • Směs koření Fleur de Sel s kardamomem
  • Olivový olej
  • Citrony
  • Čerstvý kopr nebo petržel na ozdobu

 

Postup přípravy

  • Předehřejte gril nebo troubu na středně vysokou teplotu.
  • Pokrájejte lososa na kostičky a citrony na plátky.
  • Kostky lososa a citronové plátky střídavě navlékněte na špejle a dbejte na rovnoměrné rozložení.
  • Špízy z lososa pokapejte olivovým olejem a lehce naberte směs koření Fleur de Sel s kardamomem a mezi prsty rovnoměrně rozmělněte na kousky lososa a jemně vetřete.
  • Takto připravené špízy položte na gril a grilujte asi 3-4 minuty z každé strany dokud není losos propečený a má lehce opečený vzhled.
  • Špízy opatrně sundejte z grilu a nechte je chvíli odpočinout.


Při servírování hotové špízy ozdobte čerstvým koprem nebo petrželkou.