Tato, díky svému tvaru pyramidek o velikosti 2 – 8 mm, neobvyklá a dobrá sůl pochází z městečka Maldon na anglickém pobřeží Severního moře, kde ji více než 140 let zpracovává rodinný podnik Maldon Crystal Salt Company.
Maldonská sůl se vyrábí z čisté, filtrované mořské vody. V tradičním procesu této firmy se mořská voda zahřívá, dokud sůl nezkrystalizuje. To, co na první pohled zní velmi jednoduše, je ve skutečnosti vysoké umění a vyžaduje dlouholeté zkušenosti. Rozhodující ve výrobním procesu je výběr „správné¨ mořské vody, správná teplota, přesné načasování a především tradiční ruční zpracování soli v solných pánvích.
Výsledkem jsou křupavé, sněhově bílé a čisté krystaly mořské soli ve tvaru pyramidy.
Díky křehkosti a nadýchanosti se s maldonskou solí velmi dobře pracuje a snadno se dávkuje prsty. I když je sůl hrubá, ke zpracování této soli nepotřebujete mlýnek. Drcení malých pyramidek vám udělá radost i z tak jinak obyčejné činnosti jako je solení.
Tato sůl je čistě přírodní produkt a obsahuje řadu minerálů a stopových prvků z moře.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování maldonské soli
Narazili jste v receptu na maldonskou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 9 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 12 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste maldonské soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.