Svanská sůl je tradiční gruzínská směs soli, bylinek a koření, která pochází z oblasti Svanetie v severozápadní Gruzii.
Tato bylinková sůl je vynikající k masu a rybám. V gruzínské kuchyni se přidává téměř do všech pokrmů z vajec. S oblibou se též používá do brambor, rajčatových a okurkových salátů nebo tradičního fazolového guláše.
Svanskou sůl můžete používat prakticky místo klasické soli, díky čemuž jídlo získá bohatou a kořenitou chuť. Na její vynikající chuť si za chvíli tak zvyknete, že už si bez ní nebudete vaření umět představit.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování Svanské soli
Narazili jste v receptu na Svanskou sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 4 g |
Vrchovatá čajová lžička | 6 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 13 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 17 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste Svanské soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.