Nejlepší koření na ryby

Ať už jste vášniví rybáři nebo raději zaběhnete do rybárny, ryby jsou nejen zdravé, ale i velmi chutné. S vybraným kořením můžete ryby lehce smažit, vařit, grilovat a marinovat. U nakládání je dobré hlídat čas. Ryby a mořské plody nakládáme maximálně na 20 minut. Klasického českého kapra si vychutnáte s vybraným kořením nebo přímo s Novohradskou směsí. Doporučujeme vyzkoušet rybí polévku s čerstvě nastrouhanou špetkou muškátového oříšku.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na ryby

Africké koření

Africké koření

Koření dodá exotickou chuť jak grilovanému, pečenému nebo dušenému masu, tak i kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Baharat

Baharat

Baharat je koření, které vystihuje podstatu perské kuchyně, kde se používá na rýži, zeleninu, maso i exotické omáčky....
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
Café de Paris

Café de Paris

Legendární jemná bylinková směs je vynikající pro přípravu sýrových a smetanových omáček, dresinků, bylinkového másla a mnoha dalších pokrmů. Je ideální pro kuřecí, hovězí a...
celer

celer

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další zelenině a proto...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Tato speciálně namíchaná směs koření je ale navržena tak, aby vyhovovala nejen dětem, ale také všem, kteří preferují jemnější a nepálivé chutě nebo mají zdravotní dietu....
estragon

estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořkosladkou chuť s...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Přidáním bourbonské vanilky do solných květů Fleur de Sel se vaše chuťové buňky setkají se dvěma kulinářskými superlativy. Kombinace sladkého a slaného je ideální pro přípravu...
galgán

galgán

Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem...
Garam Masála

Garam Masála

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře je zjemněná...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu....
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si také chtějí užít parádní grilovačky, ale pekelnou výheň...
chilli

chilli

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Používáme do pikantních...
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přinese do vaší...
kampotský pepř

kampotský pepř

Kulinářské kouzlo kampotského červeného pepře dodá vašim pokrmům nádech rafinovanosti. Tento pepř je známý pro svůj výjimečný chuťový profil a zářivě červený odstín, který...
kardamom

kardamom

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově...
kari

kari

Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíky či...
Kari Mauritius

Kari Mauritius

Mauritius je známý pro svou bohatou a rozmanitou kuchyni s vlivy z Indie, Číny, Evropy a Afriky vytvářejí jedinečnou směs chutí, která je ztělesněním zdejší kultury....
kerblík

kerblík

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových jídlech,...
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koření Jambalaya

koření Jambalaya

Pálivá směs koření kreolské kuchyně, která je ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření na ryby

koření na ryby

Pro milovníky ryb jsme připravili tuto speciální směs bylinkového koření, které je ideální pro přípravu jak mořských, tak sladkovodních ryb....
Kreolské koření

Kreolské koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně. Tento ostrov nabízí kulinářské zážitky, které jsou stejně...
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Losos

Losos

Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy pečených nebo grilovaných ryb....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
masála

masála

Speciálně namíchaná směs koření indické kuchyně pro přípravu ryb a mořských plodů....
medvědí česnek

medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i tam, kde žádné...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z hovězího, vepřového,...
pepř

pepř

Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Roste divoce v odlehlých oblastech na úpatí Himalájí a jeho sklízení je namáhavá ruční práce,...
Pepř Andaliman

Pepř Andaliman

Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, často označované také jako Batak pepř, není příbuzné s...
pepřové koření

pepřové koření

V hrubozrnné směsi se nádherně snoubí příjemná pikantní chuť černého pepře s lehkými a osvěžujícími tóny citronu....
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného čaje se...
Sůl mořská uzená

Sůl mořská uzená

Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializované firmě v...
sumah

sumah

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby,...
Svanská sůl

Svanská sůl

Tato tradiční gruzínská bylinková sůl je vynikající k masu, rybám a do všech pokrmů z vajec....
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef, telecí koleno,...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
Tzatziki

Tzatziki

Koření, které se v řecké kuchyni používá k ochucení nejen salátů s jogurtovou zálivkou, ale i dalších zeleninových salátů....