Nejlepší koření na ryby

Ať už jste vášniví rybáři nebo raději zaběhnete do rybárny, ryby jsou nejen zdravé, ale i velmi chutné. S vybraným kořením můžete ryby lehce smažit, vařit, grilovat a marinovat. U nakládání je dobré hlídat čas. Ryby a mořské plody nakládáme maximálně na 20 minut. Klasického českého kapra si vychutnáte s vybraným kořením nebo přímo s Novohradskou směsí. Doporučujeme vyzkoušet rybí polévku s čerstvě nastrouhanou špetkou muškátového oříšku.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na ryby

Africké koření

Africké koření

S touto jemně mletou směsí koření dodáte exotickou chuť jak grilovanému, pečenému, dušenému nebo mletému masu, tak i třeba kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Baharat

Baharat

Perská kuchyně má díky své bohaté historii, jedinečným chutím a aromatickému koření zvláštní postavení, pokud jde o kulinářské speciality. Jednou ze základních směsí koření,...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
Café de Paris

Café de Paris

Směs koření Café de Paris je pravou lahůdkou pro milovníky francouzské kuchyně. Jemná bylinková směs je vynikající pro přípravu sýrových a smetanových omáček, dresinků,...
celer

celer

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další zelenině a proto...
citronová kůra

citronová kůra

Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje a svařené víno....
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Grilování je jedním z největších potěšení léta a s dětským grilovacím kořením si jej můžou s radostí užít i naši nejmenší gurmáni. Tato speciálně namíchaná směs koření je ale...
estragon

estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořkosladkou chuť s...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Spojením jemných krystalků solných květu s exotickým kardamomem vznikla perfektní ochucená sůl pro doladění chuti pokrmů z ryb, měkkýšů a mořských plodů...
galgán

galgán

Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem...
Garam Masála

Garam Masála

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře je zjemněná...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu. Obsahuje jen 20 % soli, takže podle chuti můžeme...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si také chtějí užít parádní grilovačky, ale pekelnou výheň...
chilli

chilli

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Používáme do pikantních...
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přinese do vaší...
kampotský pepř

kampotský pepř

Kulinářské kouzlo kampotského červeného pepře dodá vašim pokrmům nádech rafinovanosti. Tento pepř je známý pro svůj výjimečný chuťový profil a zářivě červený odstín, který...
kardamom

kardamom

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově...
kari

kari

Jedna z nejoblíbenějších variant kari, tzv. anglického typu. Vhodné především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíky či...
Kari Mauritius

Kari Mauritius

Mauritius, známý svými bílými písečnými plážemi a tyrkysovými vodami, není slavný pouze svou nádhernou přírodou, ale také svou bohatou a rozmanitou kuchyní...
kerblík

kerblík

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových jídlech,...
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koření Jambalaya

koření Jambalaya

Aromatická pálivá směs koření kreolské kuchyně. Ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření na ryby

koření na ryby

Pro milovníky ryb jsme připravili tuto speciální směs bylinkového koření, které je ideální pro přípravu jak mořských, tak sladkovodních ryb....
Kreolské koření

Kreolské koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně. Tento ostrov nabízí kulinářské zážitky, které jsou stejně...
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje žluté barvivo...
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Losos

Losos

Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy ryb. Obalte dokonale rybu ve směsi a pečte na mírném ohni do vytvoření nazlátlé kořeněné krusty....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
masála

masála

Při plavbě po obrovském oceánu indických kulinářských zázraků narazíte i na tento často nedoceněný poklad – Fish Masala. Tato směs delikátně spárovaného koření pro rybí...
medvědí česnek

medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i tam, kde žádné...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z...
pepř

pepř

Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce fascinujících koření v jižní Asii. Když otevřete sáček s pepřem verbena, jeho malé bobule vás okouzlí úžasným jemným a svěžím...
Pepř Andaliman

Pepř Andaliman

Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, často označované také jako Batak pepř, není příbuzné s...
pepřové koření

pepřové koření

V hrubozrnné směsi citronového pepře se nádherně snoubí příjemná pikantní chuť černého pepře s lehkými a osvěžujícími tóny citronu....
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi (Šičimi tógaraši) je legendární japonská směs koření, která se též nazývá Koření sedmi vůní. Ostrost, kterou vám Shichimi Togarashi na jazyku vytvoří, se...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
Sůl mořská citronová BIO

Sůl mořská citronová BIO

Mořská sůl s příchutí citronu je skvělá na ochucení ryb a mořských plodů, ale i kuřete, těstovin, rizota, zeleniny či salátů. Velmi oblíbená je v asijské kuchyni....
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného čaje se...
Sůl mořská uzená

Sůl mořská uzená

Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializované firmě v...
sumah

sumah

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby,...
Svanská sůl

Svanská sůl

Svanská sůl je tradiční gruzínská směs soli, bylinek a koření, která pochází z oblasti Svanetie v severozápadní Gruzii. Tato bylinková sůl je vynikající k masu a rybám...
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef, telecí koleno,...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
Tzatziki

Tzatziki

Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň...