Zvěřina
Balení 40 g 48 Kč koupit Balení 80 g 96 Kč koupit volná
váhavybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 120 Kč/ 100 g
Koření na zvěřinu
 

Koření na zvěřinu

Ať už si chystáte pekáč na srnčí, jelení nebo pořádný kus divočáka, každá zvěřina si zaslouží koření, které ví, s čím má tu čest. Tato směs koření na zvěřinu staví na tom nejlepším, co divočina potřebuje. Jalovec dodá typickou lesní vůni, rozmarýn a tymián přidají bylinkovou hloubku, pepř to lehce přiostří a bobkový list to všechno zaoblí. Je to chuť, která se nevnucuje, ale krásně podpoří sílu masa a spojí ji s přílohami, omáčkami i zeleninou.

Když k masu přilijete trochu červeného vína, přidáte kořenovou zeleninu, pár lžic šípkového protlaku a kapku smetany, máte základ na poctivou šípkovou omáčku. A právě tady tohle zvěřinové koření zazáří. Jalovec zvýrazní nasládlou chuť šípků a zároveň udrží omáčku svěží, bobkový list jí dodá lehce nahořklou hloubku, která vyváží smetanu, a rozmarýn s tymiánem ji provoní jemně bylinnou stopou, která ladí s pečeným masem i se zeleninou v základu. Černý pepř tomu všemu dodá říz, který šípkovou omáčku krásně oživí, aniž by přebil její jemnost. Pomalu pečené, šťavnaté maso s jemnou krustou už pak jen všechno spojí do jednoho zážitku, na který se nezapomíná.

Ale nebojte, není to jen o šípkové. Klasika se zelím je stejně vděčná a s tímto kořením z ní uděláte dalšího favorita hostiny, protože jalovec a bobkový list krásně zjemní kyselost zelí a pomůžou vytáhnout chuť masa. Stačí maso nasolit, potřít kořením a pomalu upéct. Zelí můžete připravit poctivě na sádle, s cibulkou a kmínem, nebo přidat i trochu jablek pro lehce nasládlou verzi. Výsledek bude parádní v obou případech.

A jestli váháte, nebo se dokonce hádáte, jestli „se šípkovou nebo se zelím“, tak s tímhle kořením to máte vyřešené, protože si každý dá obojí a ještě si přidá.

Jak koření na zvěřinu použít

Koření můžete použít rovnou nasucho, tedy vetřít do masa nebo přidat do výpeku. Výborně funguje i v marinádách s vínem, octem nebo olejem. Při pomalém pečení nebo dušení se chutě krásně uvolní a dokonale propojí s masem. Zvěřinové koření má široké možnosti použití:

  • Na pečené srnčí nebo jelení maso – potřete maso kořením smíchaným s olejem, nechte odležet a pomalu pečte v troubě. Přidejte cibuli, česnek a pár snítek rozmarýnu.
  • Do ragú nebo guláše – přidejte zvěřinové koření už na začátku k restované cibuli. Jalovec a bobkový list zvýrazní chuť masa, tymián se postará o příjemnou bylinnou vůni.
  • Na kančí plec nebo kýtu – maso naložte na několik hodin do marinády z koření s vínem, česnekem a cibulí. Pak pečte pomalu zakryté, ideálně s kořenovou zeleninou.
  • Na paštiky nebo domácí teriny – stačí trocha koření a zvěřinová paštika dostane hloubku a lesní charakter.

Tip na závěr

Zkuste touto směsí ochutit i pečená jablka nebo hrušky, které podáváte ke zvěřině. Jemný jalovec a rozmarýn vytvoří dokonalý kontrast ke sladkosti ovoce.

Koření na zvěrinu

Doporučené dávkování 2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa nebo na 1 l omáčky
Složení koření na zvěřinu
Země původu Německo
Etiketa pro koření na zvěřinu
 
Koření na zvěřinu nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se koření na zvěřinu s oblibou používá
 
Na co se koření na zvěřinu většinou používá
 

Kde koupím koření na zvěřinu?

Nejenom koření na zvěřinu, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně koření na zvěřinu.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě