Přeneste se do okouzlujícího světa legendárních holandských a belgických kořeněných sušenek Speculatius, známé také jako Speculoos nebo Dutch Windmill Cookies.
Naše kořenící směs Spekulatius kombinuje teplo skořice, zemité kouzlo muškátového oříšku, uklidňující dotek hřebíčku, nádech zázvoru a orientální tóny kardamomu, aby vytvořil skutečně podmanivý chuťový zážitek. S kořením Spekulatius můžete připravit nejen tyto tradiční sušenky, ale můžete jej použít i při pečení muffinů, koláčů nebo třeba do vaší ranní ovesné kaše. Koření je též jako stvořené pro výrobu domácích lotusek.
Recept na domácí sušenky "Spekulatius"
Co budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 125 g měkkého másla
- 100 g krystalového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička směsi koření Spekulatius
- 1 vejce
Postup:
- Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a směs koření Spekulatius a odložte stranou.
- V další misce utřete máslo s cukrem dohladka a krémové konzistence.
- Přidejte vejce a důkladně promíchejte, dokud není směs dobře spojená.
- Postupně přidávejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte malé množství mléka.
- Těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte z každé části váleček. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do lednice na minimálně 1 hodinu (nebo dokud není těsto pevné).
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
- Jednotlivé válečky těsta vyjměte z lednice a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm.
- Plátky těsta přeneste na připravený plech a lehce je rozprostřete, aby se sušenky neslepily během pečení.
- Pečte sušenky ve vyhřáté troubě po dobu přibližně 10-12 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé na okrajích.
- Po vyjmutí z trouby nechte sušenky chvíli vychladnout na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.