Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializované firmě v německém Sasku, kde mistr uzenář sůl udí 140 hodin na bukovém dřevě. Výsledkem je čistě přírodní produkt bez přidání umělého aroma nebo barviva.
Díky tomu má bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžete obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, tofu, luštěniny či třeba brambory nebo vaječné pokrmy. Obzvláště vynikající je pro přípravu kouřových barbecue omáček a marinád. Tato uzená sůl je darem z nebes pro vegetariány i vegany, díky které si mohou obohatit jídelníček o chuť slaniny a dalších uzených mas.
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování uzené mořské soli
Narazili jste v receptu na uzená mořská sůl a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 6 g |
Vrchovatá čajová lžička | 7 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 17 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 22 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste uzené mořské soli měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1 vrchovatá čajová lžička na 1 kg pokrmu..