Barbecue Churrasco

 
Koření Barbecue Churrasco
Balení 40 g 48 Kč koupit Balení 80 g 96 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 120,- / 100 g Cena: 120,- / 100 g

Portugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín. Je to uctívaná grilovací tradice, která vznikla v jižních oblastech Brazílie. Gauchos, neboli brazilští kovbojové, připravovali velké kusy masa, nabodávali je na kovové tyče a pomalu je pekli nad otevřeným plamenem nebo na dřevěném uhlí.

Výsledkem je šťavnatý, měkký a chutný pokrm, obvykle podávaný s řadou příloh, jako je rýže, fazole a salát. Churrasco není jen způsob vaření, ale oslava soudržnosti, rodiny a brazilského způsobu života, který se z rozlehlých pamp přemístil do rušných ulic brazilských velkoměst.

Tato Barbecue Churrasco směs koření má středně pikantní profil, který harmonicky doplňuje špíz nebo steak z hovězího, vepřového, jehněčího nebo drůbežího masa. Tato směs zvýrazňuje chuť a dodává jí typický brazilský nádech. Pokud máte rádi ostré chutě, přidejte trochu mletých Habanero chilli papriček.

Využití této směsi koření ale nekončí jen u grilovaného masa. Koření může být také skvělým doplňkem k proslulé brazilské fazolové polévce, grilované zelenině a dalším vegetariánským pokrmům, což dokazuje, že Churrasco opravdu zahrnuje různorodé chutě Brazílie.

Druh kuchyně, ve které se Barbecue Churrasco s oblibou používá
 
Na co se Barbecue Churrasco většinou používá
 
Recept

Recept na grilovaná žebírka ve stylu Churrasco BBQ


Ingredience:
6 lžic sójové omáčky
6 lžic suchého sherry
6 lžic medu
2 čajové lžičky koření Barbecue Churrasco
250 ml oblíbeného rostlinného oleje
2 kg vepřových žebírek

Postup:
Všechny složky smíchejte a hotovou marinádou důkladně žebírka potřete a marinujte přes noc v lednici. Při grilování pokapejte žebírka zbývající marinádou pro extra chuť.
Země původu Německo