Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže, polévek, omáček, luštěnin a zeleninových salátů.
Druh kuchyně, ve které se Koření na harissu s oblibou používá
Na co se Koření na harissu většinou používá
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Zajímavost
Protože Harissa patří k velmi ostrým kořením, často se pokrmy kombinují s jogurtem, který příjemně pálivost zjemní.
Složení
Může obsahovat stopové množství celeru.
Příprava
Harissa pasta
Harissa se často užívá i ve formě pasty, kterou si snadno připravíte smícháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce limetkové šťávy a 3 lžic směsi koření.
Země původu
Česká republika
Honza z Království doporučuje
Pokud rádi snídáte ovesné vločky, zkuste je smíchat s Harissou a jogurtem. Vločky nasají jogurtem zjemnělou chuť koření a vznikne tak žhavá lahůdka pro nastartování dne.