Nejlepší koření italské kuchyně

Špagety, lasagne, gnochi, penne, pizza, prosciutto, mortadella, parmazán, ricotta, gorgonzola, mozzarella, tiramisu, gelato. Jen pár názvů úžasných jídel, které si můžeme vychutnávat díky italské náruživosti v kuchyni. Italové si prostě umí užívat jídla, příchutí a ingrediencí. Jen těstovin vymysleli skoro 400 druhů, nepočítaně sýrů a variant na úpravy masa, zeleniny, ryb a mořských plodů. Prostě La Dolce vita! Favoritem v koření je bezkonkurenčně bazalka. Vytipovali jsme charakteristické druhy koření, které můžete míchat nebo sáhnout po některé ze směsí a připravit jednoduše výbornou večeři. Výběr kvalitního italského vína pak bude jen na vás.

 
Více

Nejoblíbenější koření italské kuchyně

Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo vaječné pokrmy....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů zeleninových...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévek,...
bruschetta

bruschetta

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
bylinkové máslo

bylinkové máslo

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření....
celer

celer

Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladkou konzistenci...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
estragon

estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořkosladkou chuť s...
fenykl

fenykl

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou používá k...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
chilli

chilli

Středně pálivé papričky. Slouží jako dekorační ostré koření k masu i zelenině....
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přinese do vaší...
italský dresink

italský dresink

Směs bylinek a koření Italský dresink dodá vašim salátům středomořský nádech. Tato pečlivě vyrobená směs kombinuje sladkou chuť třtinového cukru, slanou chuť mořské soli a...
jalovec

jalovec

Plody červeného jalovce jsou na rozdíl u nás běžného černého jalovce obecného měkčí a mají mírně nasládlou, ale ostrou chuť. Červený jalovec se používá především při přípravě...
kerblík

kerblík

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových jídlech,...
koriandr

koriandr

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek...
koření na mleté maso

koření na mleté maso

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
koření na pizzu

koření na pizzu

Směs koření, kterým stačí posypat pizzu před pečením a dostanete tu správnou italskou chuť vaší pizzy....
koření na ryby

koření na ryby

Pro milovníky ryb jsme připravili tuto speciální směs bylinkového koření, které je ideální pro přípravu jak mořských, tak sladkovodních ryb....
Levandulový květ

Levandulový květ

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává do rýže, salátů...
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
míchaná vajíčka

míchaná vajíčka

I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přidejte chvilku...
Mozzarella s rajčátky BIO

Mozzarella s rajčátky BIO

Směs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem, nechat chvíli odležet a hotovou zálivkou zalít...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, karí, polévek, omáček, do...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy asoučástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a gulášů, ale...
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
Pepř barevný

Pepř barevný

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aromatickou vůní a...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs jemně mleté pomerančové kůry, rozmarýnu a zeleného pepře je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepře...
petržel

petržel

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
pískavice

pískavice

Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti všech slaných jídel, salátů, omáček,...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Provensálské koření

Provensálské koření

Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni, především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky,...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
Salátové italské

Salátové italské

Směs koření na přípravu salátů (např. italského salátu Caprese), hodí se i k dochucení těstovin a rajčatových omáček....
Salátové koření

Salátové koření

Vyvážená směs k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, do jogurtů, majonézových a octových zálivek....
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
skořice

skořice

Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť ostřejší až štiplavá...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Sůl mořská citronová BIO

Sůl mořská citronová BIO

Mořská sůl s příchutí citronu je skvělá na ochucení ryb a mořských plodů, ale i kuřete, těstovin, rizota, zeleniny či salátů. Velmi oblíbená je v asijské kuchyni....
šafrán

šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém východě ke...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
Špagety

Špagety

Směs koření k úpravě špaget s obsahem soli max. 20 %....
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef, telecí koleno,...
Toskánské koření

Toskánské koření

Směs koření na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
zelený pepř

zelený pepř

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým...