Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je chuťově jemnější. Užívá se ke kořenění kompotů nebo k pečeným jablkům, meruňkám a švestkám. Zvláště jemně chutnají květem ochucené bujony, rybí a květáková polévka. Není vhodný pro malé děti.
Chuť a vůně
Sladká a palčivá chuť, jemnější než muškátový oříšek, vůně s nádechem skořice a pepře.
Druh kuchyně, ve které se muškátový květ s oblibou používá
Na co se muškátový květ většinou používá
Kde se pěstuje
Indonésie, Indie, Srí Lanka, Mauricius, Grenada
Na co se používá
Při přípravě marinád, dušených mas, plodů moře, smetanových omáček, polévek, pokrmů z dýní i ovoce, dezertů a nápojů.
Země původu
Indonésie
Muškátový květ nabízíme v těchto variantách