Pepř Andaliman

 
Koření Pepř Andaliman
Balení 20 g 64 Kč koupit Balení 40 g 128 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 320,- / 100 g Cena: 320,- / 100 g
Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, často označované také jako Batak pepř, není příbuzné s běžně známými pepři, ale je ceněným členem rodiny citrusů. V jeho chuti a vůni objevíme podobné tóny jako v sečuánském pepři s nádechem pepře kubebového.
 
Andaliman pepř nabízí kulinářský zážitek jako žádný jiný. Jeho chuťový profil se může pochlubit svěžími, pikantními tóny, které evokují pikantní charakter limetky. Podobně jako sečuánský pepř, má tento jedinečný pepř mírně znecitlivující účinek, takže pokud ochutnáme jeho plody, ucítíme na rtech mírné brnění.
 
Jako základní složka batacké kuchyně vdechuje Andaliman pepř život různým pokrmům jako třeba karí, kterému dodává exotický citrusový punc. Toto jeho citrusové aroma se skvěle doplňuje s rybami a drůbeží, které obohatí o svěží a pikantní chutě. Pokud jste fanouškem sambalu nebo jiných pálivých omáček, přidejte do nich trochu andalimanského pepře, aby získaly povzbuzující šmrnc.
 
To, co dělá Andaliman Pepper skutečně jedinečným, není jen jeho chuť, ale také jeho vzácnost. Tento pepř roste divoce na vysočině Sumatry a kvůli náročným požadavkům na pěstování se jej dosud nepodařilo pěstovat na plantážích. Úponky sklízené ručně v džungli se suší na indonéském slunci v rákosových koších, kde Andaliman ztrácí téměř 90 % své hmotnosti. Z toho důvodu je každá várka Andaliman pepře omezeným kulinářským pokladem, který na váš talíř přináší originální atmosféru indonéské kuchyně.
 
Prozkoumejte divokou a pikantní chuť andalimanského pepře a nechte toto jedinečné koření přenést vaše smysly do srdce severní Sumatry.
Druh kuchyně, ve které se Pepř Andaliman s oblibou používá
 
Na co se Pepř Andaliman většinou používá
 
Na co se používá Pikantní citrusové aroma se velmi dobře hodí k rybám, drůbeži a k obohacení pikantních omáček.
Země původu Indonésie
Jan Schneedorfer Honza z Království doporučuje Abyste plně ocenili komplexní chutě Andaliman pepř, doporučujeme zrnka pepře před mletím lehce na sucho opražit na pánvi. Opražení z pepře uvolní aromatické oleje a zvýraznění jeho citrusové nóty.