Nejlepší koření mexické kuchyně

Ostré koření je v horkém podnebí důležité. V teplých dnech ochlazuje organizmus a tak chilli papričky v různých podobách propojují všechny jižní kuchyně. V Mexiku tomu není jinak a oheň na jazyku můžete opravdu pocítit třeba se salsou verde připravovanou ze zelených rajčat a chilli. Vyzkoušejte třeba habanero. Jen pozor, mleté chilli by nemělo přijít na kůži. Oblíbené je grilování masa a kukuřice, fazole a hlavně tortilly připravované jako tacos, quesadilla nebo nachos. Tortillové trojúhelníky, které jsou podávány s různými druhy salsy a slouží jako vynikající příbory k zakousnutí. Doporučujeme vyzkoušet něco z vytipovaných koření nebo rovnou směsí na grilovaná masa a zeleninu.

 
Více

Nejoblíbenější koření mexické kuchyně

cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladkou konzistenci...
černucha

černucha

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
Chili con carne

Chili con carne

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z fazolí, rajčat,...
chilli

chilli

Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli papričkám v této zemi...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Chilli papričky Jalapeño, které pocházejí z Mexika, jsou v porovnání s ostatními papričkami spíše mírně pálivé. Hodnota SHU se pohybuje okolo 10 000 jednotek pálivosti....
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou...
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Mexická kuchyně

Mexická kuchyně

Ostrá směs vhodná ke grilování či okořenění masa i zeleniny....
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
pepřové koření

pepřové koření

Kombinace cibule a pepře napovídá, že tato směs koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Taco

Taco

Tato směs koření, pečlivě připravená z prvotřídních ingrediencí, vás přenese přímo do pulzujících ulic Mexika. Každá složka je promyšleně vybrána tak, aby vytvořila harmonické...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...