Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým usušením nezralých bobulí, není tak ostrý jako černý pepř a má jemnější aroma. Všechny druhy je možné používat i ve směsi (barevný pepř).
Chuť a vůně
Svěží jemně peprná chuť a borovicová vůně
Druh kuchyně, ve které se zelený pepř s oblibou používá
Na co se zelený pepř většinou používá
Na co se používá
Na drůbež, ryby, jemnější zvěřinu, do paštik, krémových omáček, polévek, zeleninových pokrmů, dresinků, marinád, ale i ovocných jídel.
Země původu
Srí Lanka
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Zelený pepř nabízíme v těchto variantách