Chilli nitě

 
Koření Chilli nitě
Nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
 
Balení 10 g 40 Kč koupit Balení 40 g 160 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 400,- / 100 g Cena: 400,- / 100 g

Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, používají se především pro dekorativní účely na obložené mísy, pizzu, ryby, steaky nebo do polévek. 

 

Chuť a vůně Jemně pálivá chuť s kouřovým nádechem.
Druh kuchyně, ve které se chilli s oblibou používá
 
Na co se chilli většinou používá
 
Kde se pěstuje Čína, Indie, Vietnam, Afrika, Amerika
Na co se používá Na dekorativní ůčely: na pizzu, steaky, ryby, sýry, zeleninové pokrmy, do polévek, těstovin, na guláš. Můžete s nimi ozdobit i dezerty a zmrzlinové poháry.
Příprava Pokud chilli vlákna namočíte na 10 až 15 minut do vody, získají jemný a lehoučký vzhled. Pro zvýraznění jejich chutě je můžete lehce osmažit na pánvi. Restujte je na mírném ohni jednu až dvě minuty za stálého pohybu, aby se nespálily.
Recept

Čerstvý sýr v praženém kokosu s chilli nitěmi


Na rozpálené pánvi lehce opražíme kokos do zlatavé barvy a dáme jej vychladnout. Mezitím si z čerstvého sýru (např. balkánský nebo Lučina) připravíme malé kuličky, které obalíme ve vychladlém kokosu.
Obalené kuličky umístíme na mísu nebo servírovací tác, lehce pokapeme medem a na závěr ozdobíme chilli nitěmi.

Země původu Čína
Jan Schneedorfer Honza z Království doporučuje Tip na dárek: Vyzkoušejte nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Hermelíny rozkrojte podélně a z vnitřní strany je posypte červenou paprikou. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a trochu barevného pepře. Poloviny hermelínů přiklopte a postupně vkládejte do pěkné sklenice. Mezi jednotlivé hermelíny vložte ještě trochu česneku, celý bobkový list a na ozdobu chilli nitě. Plnou sklenici zalijte olejem, nejlépe olivovým a nechte zrát v lednici týden až dva.